ÇEREZ POLİTİKASI

Zeynep Bilgiç Danışmanlık Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için Web sitesinde gezinme ve tıklama bilgileri, internet erişim logları, giriş çıkış logları, cookie (çerez) kullanım bilgisi, İnternet protokol (IP) adresi, cihaz kimliği, internet sayfası görüntülemeleri ile mobil ve sair dijital uygulamalara ilişkin istatistiklerden faydalanmaktayız.

İşbu Çerez Politikası (“Politika”); Şirket tarafından yürütülen ve Şirket’e ait olan  www.workflex.com.tr internet sitesi hakkında (“İnternet Sitesi”) çerez kullanımına ilişkin ilkeleri ve Workflex/ Şirket olarak veri sorumlusu sıfatıyla İnternet Sitesi’nin tarafımızca işletilmesi sebebiyle; veri işleme amacına ilişkin beyan ve açıklamalarımızı içermektedir. 

Veri Kategorileri, verilerin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi, kimlere ve hangi amaçlarla aktarılabileceği, veri işleme süresi ve verileriniz ile ilgili haklarınızın neler olduğuna dair beyan ve açıklamalarımızı içeren Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve Aydınlatma Metni için linki tıklayınız.

Şirket tarafından çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Şirket olarak İnternet Sitesi’nde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla İnternet Sitesi’nde yer alan Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik İnternet Sitesi veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

1. İşlenen Veriler

www.workflex.com.tr adresinden veri sahibinin açık rızasıyla ve Kanun’un 5. ve 6. Maddelerinde öngörülen hallerde açık rıza olmaksızın genel ve özel nitelikli verileri işleyebilme hakkına sahip bulunmaktadır.

Bu kapsamda Şirket tarafından, Aydınlatma Metni içeriğinde arz edilen hüküm ve koşullara uygun olarak site içerisinde aşağıda belirtilen türde  “Çerezler” ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve Aydınlatma Metni’nde yer alan “Kişisel Veriler” işlenebilmektedir:

2. Çerezler

Çerezler (cookie) bir web sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Herhangi bir web sitesini kullandığınız süre boyunca sizin kullanım alışkanlık ve tercihlerinizi tarayıcı üzerinde depolamaktadır. Çerezler, hem zamandan tasarruf edebilmek hem de daha iyi bir internet deneyimi sunmak mahiyeti ile kullanılır. Bir web sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız web tarayıcısı tarafından saklanmakta ve çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı altında sunulan web siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür. 

Çerezler, günümüzde, web teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri; ziyaretçinin ve tercihlerinin hatırlanması ile cihazın tanınmasıdır. Neredeyse her web sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

3. Sitemizde Kullanılan Çerez Çeşitleri

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan dosyalardır. İki tür çerez vardır: (i) Birinci taraf tanımlama bilgileri: Ziyaret ettiğiniz site tarafından oluşturulur. Site, adres çubuğunda gösterilir. (ii) Üçüncü taraf tanımlama bilgileri: Başka siteler tarafından oluşturulur. Bu siteler, ziyaret ettiğiniz web sayfasında gördüğünüz reklamlar veya resimler gibi içeriğin bir kısmına sahiptir. 

4. Şirket Tarafından Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Şirket olarak İnternet Sitesi’nde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır: 

  • İnternet Sitesi’ni iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,
  • İnternet Sitesi’nin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak
  • Web Sitesi’nin ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi, şahsa özel olmayan, genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, web sitemizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek.
  • İnternet Sitesi’nden nasıl haberdar olduğunuzu belirlemek,
  • Trafik istatistikleri oluşturmak,
  • İnternet reklamcılığı, Targeting ve re-targeting (=hedefleme ve yeniden hedefleme), çapraz satış, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatlar sunmak, tercihlerinizi göz önünde bulundurarak önerilerde bulunmak.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir.

 5. Çerez Türleri  

Çerez Türü Açıklama
Oturum Çerezleri Oturum çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup web tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.
Kalıcı Çerezler Kalıcı çerezler web sitesindeki tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcınızı kapattıktan veya bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra dahi masaüstü veya mobil cihazınızda kalır.
Zorunlu Çerezler İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.
İşlevsel ve Analitik Çerezler Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örneğin sitenin görüntülenme dili tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.
Takip Çerezleri Takip çerezleri web sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu çerezler kimliğinizi belirlemek veya şahsınıza özel kararlar almak için kullanılmayacaktır.
Hedefleme ve Reklam Çerezleri Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir.  
Performans ve Analiz Çerezleri Bu çerezler sayesinde sitemizi kullanımınızı ve sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Sayfaların ziyaret edilme sıkılığı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım alışkanlıkları konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.
Sosyal Medya Çerezleri Bu çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da piyasa araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

6. Çerez Yönetimi

Çoğu tarayıcı internet sitelerindeki çerezleri görüntülemenize, yönetmenize, silmenize ve engellemenize izin verir. Tüm çerezleri temizlerseniz, belirlediğiniz tüm tercihleri kaybetmiş olursunuz. Buna çerezlerin tutulmaması özelliği de dâhildir çünkü bu özelliğin çalışması için cihazınızda bunun için belirlenmiş çerez bulunmalıdır.

Bunlara ek olarak çoğu tarayıcı aşağıda yer olan işlemleri yapmanıza olanak tanır;

  • Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerini silme
  • Tüm çerezleri engelleme
  • Belli sitelerden çerezleri engelleme
  • Tarayıcınızı kapattığınızda tüm çerezleri silme
  • Üçüncü taraf çerezleri engelleme

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki tablodaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords  https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

7. Çerez Uyarısı

Web sitesine ilk giriş yapanların karşısına çıkacak bir uyarı olup kullanıcıyı Çerez Politikası’na yönlendirme ve bilgilendirme amacı taşımaktadır. 

8. Çerezler ve Çerez Politikamız Hakkında Daha Fazla Bilgi

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenlerin www.aboutcookies.org  adresini ziyaret etmelerini öneririz. Çerez politikamız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz “İletişim” sayfasından yahut info@workflex.com.tr veya info@zeynepbilgic.com.tr adresleri aracılığıyla tarafımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu politikanın en son güncellendiği tarih: 01.02.2021

Icon